Anyagok

Kellett hozzá majd egy év, de sikerült rájönnöm, melyik a nekem való sál és kendő alapanyag.

Első nekifutásra “faltam” mindent, ami színes volt, és mintás. Álltam a polcok előtt és zsigerből rántottam le a tarkábbnál tarkább anyagokat. Aztán otthon, ahogy a tűz forró vízbe merítettem őket, még élveztem a látványt, de a vasalás alatt már felmerült bennem a kérdés: hogy hozhattam haza ezt a harsány csodát? 

Vajon én felvenném valaha is? Mihez passzol? Az én színem ez egyátalán?

Biztos vagyok benne, hogy több tíz méter anyag fekszik így méltatlanul az emeleti padlásszobában, de nem sajnálom, mert úgy tűnik ez volt az ára annak, hogy idáig eljussak. Ma már csak elvétve lépek be az üzletbe anélkül, hogy konkrét céllal mennék anyagért, és még ritkábban sikerül elcsábulnom, de végre szilárd alapok vannak a fejemben, ha anyagválasztásról van szó.

sál, kendő anyagok

Milyen a jó sál, kendő anyag?

Nekem három fontos elvárásom van: puha, jó esésű és dús. Az elsőt mindenki érti, a jó esésű pedig azt jelenti, hogy az anyag finoman domborodjon és tekeredjen, magától tudja a dolgát, ne “kötözéssel” kelljen rávennem, hogy jól mutasson a nyakam körül.

A dússága egy anyagnak számomra olyan, mint beleharapni egy jól elkészített finomságba: bekapom az első falatot, és érzem, hogy jól lett elkészítve, finom összetevőkből, odafigyeléssel. Ugyanez van az anyagnál is: megtapogatom, és máris mesél arról, milyen alapanyagokból szőtték, nem bántak-e csínján az összetevőkkel, minőségi anyagnak szánták-e. Benne van-e minden jó, hiszen mégiscsak az nyakam köré tekerem, hozzáér a számhoz, simogatja az arcomat.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.