Bye Alex

Bye Alex: a sógornőm pasija teljesen kikészült, hogy ő vitte el a pálmát, anyósom imádja, olyan aranyos. Mitől van az, hogy egy emberről két ilyen szélsőséges vélemény alakuljon ki egy dal alapján? byealex-dal

A válasz, hogy a mi Eurovíziós képviselőnk kilóg a sorból, és nem is kicsit.

Nekem a Csókolom c. nótája volt meg előbb, amit a Petőfin naponta egyszer biztosan sikerült meghallgatnom, és ekkor jól fel is tekertem a hangerőt. Akkor úgy gondoltam, hogy jól énekel a fiú, de ebben a Kedvesem számban valójában inkább csak szaval (by nlcafe), épphogy megjelenik pár dallamhullám. De nem baj. Mert ez a sutyorgós, reszelős éneklés magával ragadó és tele van érzelemmel. Ezt bizonyítja a szavazatok többsége, mind itthon, mind az Eurovízión, mert a szokásos, nagyívű dalok helyett (by Rúzsa Magdi) egy totál más hangzás szólt meg a tévéből, és az emberek felfigyeltek rá, mert a szokatlanra, az újszerűre mindenki, mindenkor vevő.

Ezt a különbözőségét a többi előadótól maga a dal szövege is képviseli, nem véletlenül nem fordították le angolra, és a külsőségekben is megvan az összhang, mert a dal győzelme által kiváltott ellenvéleményeknél már csak a srác megjelenése kapott nagyobb visszhangot.

IMG_0493

A sok ellentmondás azért a végén kiadja az eredményt, ami nem más, mint a nagy összhang. Egyben van az előadó, minden pontban ugyanarról szól a produkciója, nem beállni a sorba, helyette egyedit, szokatlant nyújtani. És, hogy ez saját “termék”, vagy megcsinált, az egyátalán nem is izgat.

Szerintem ez egy tuti eszköz arra, ahogy a hétköznapi életben, a munkában is boldogulni lehet. Nincs szükség extra produkcióra, a nagy mutatvány a te miben vagy más? kifejezésében rejlik.

Vajon mire ment volna Bye Alex jólfésülten, vasalt ingben, halszálkás öltönyben?

Képek forrása google.hu és mno.hu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.