Mostanában mész vissza dolgozni GYES után?

Ha a munkavállaló nőkről van szó, akkor előbb utóbb szembejön egy olyan mondat, ami burkoltan, de azért egyértelműen kimondja, hogy a nőkkel – szinte minden életkorban – gond van.

A 20 éves korosztály várhatóan házasodni, szülni fog. A fiatal harmincasok otthon ülnek, és babáznak. A gyes után visszatérő 30-asok pici gyerekei folyton betegek, vagy szülőire, iskolai ünnepségre stb. kéredzkednek el. A 40-es nők, már nem 20 és 30 évesek, az 50-eseknek pedig már idősnek számítanak.

A munka világába való belépés, visszatérés, fennmaradás soha nem lesz egyszerű, és rengeteg csalódást spórol meg magának az, aki számol ezzel.

A munka törvénykönyve megvéd?

Jómagam a gyes-pici gyerek-visszatérés bonyolult sokszögére látok magam körül példákat. Jókat, szomorúakat egyaránt, de ahány anyuka, annyi visszajutási kísérlet. És bár az új munkatörvény anyukák védelmére hozott rendeletei a védelmüket szolgálja, meg nem könnyíti. Akár új állás után néz valaki, akár a régi munkahelyére megy vissza, ott ő már egy másik kategória képviselője, ő az anya. Annak minden gondjával, nyűgével és örömével együtt.

gyes után vissza dolgozni

Jó, ha ilyenkor is jól látható vagy?

Az otthon töltött évek alatt minden nő számára világossá válik, hogy a  saját magára fordítható idő nevetségesen kis méretűre zsugorodik, és úgy is marad. Viszont ebből kell kihozni minél többet, mert a felvételiztetők, a régi és új kollégák, a vezetők árgus szemekkel figyelik a visszatérőket, és a sokadik első benyomásnak ilyenkor bérben, beosztásban, kihívásokban, megkapott feladatokban mérhető szerep juthat.

A viszontlátás “öröme”

Lehet, hogy te csak egy laza látogatásnak gondolod, de valójában ez egy piaci mustra. A megjelenésed néma üzenetet hordoz, szavak nélkül, pár másodperc alatt elmondod magadról, hogy milyen friss, üde, tettre kész vagy, hogy újra belevesd magad a munka világába.

  • Használj színeket!

Nem muszáj tarkának lenni, az is elég, ha a szokásos fekete-fehér együttest bolondítod meg egy színes kiegészítővel, vagy az egyszínű kosztümhöz választasz olyan színt, amin megakad a tekintet.

  • Divatos helyett hozzád illőt!

Hiába veszel trendi darabot, ha nem a te stílusod, nem leszel benne hiteles. Helyette inkább egy régi, bevált zakót, szoknyát válassz a szekrényből, valami apró újdonsággal, ami tükrözi az egyéniségedet.

  • Legyen egyszerű!

Egy megjelenés akkor a leghatásosabb, ha pofonegyszerű, de mégis felkapja rá a fejét a közönség. Itt is egy jó csavar a megoldás: egy jó színkombináció, egy érdekes szabásvonal, egy különleges nyakbavaló, bármi, ami egy pici éket rak rád, ami elkapja a beszélgetőpartnered figyelmét.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.