Mi lehet az a színtervezés?

Varrás, pipa, anyagok, pipa, salszalon.hu pipa, … és így kezdődött, de már év elején tudtam, hogy valami hiányzik a sálkészítős munkához.  Nézegettem az anyagaimat, szépek, csak hiányzott belőlük valami. Egy kis rendszer. Ugyanezt éreztem, amikor anyagot válogattam egy boltban, nem volt koncepció a fejemben, ” csak a szépre” utaztam.

A megoldást a színek jeleztették, ami akkor derült ki, amikor jelentkeztem Évához, aki textiltervező iparművész, és a dolgok új irányt vettek.

Rengeteget tanultam, és hihetetlen, addig ismeretlen dimenzióit ismertem meg a színeknek. A pofonegyszerű évszaktípus módszertől kezdve az árnyalatok sokféleségén keresztül. A legnagyobb hatalom, ami a kezembe került az az ÚJ színlátásom lett. Meg tudom különböztetni a valódi színeket a kókler, béna árnyalatoktól, ráérzek arra, hogyan passzolnak egymáshoz úgy, hogy a végeredmény látványos legyen.

Hihetetlen sztorikat hallottam a színekről, akár ruha, logó, vagy enteriőr, ha jó a szín, akkor minden jó, a termék elkel. Ezért kell a színtervezés.

Ez egyáltalán nem hókuszpókusz, ilyen elv alapján dolgoznak  a divattervezők is, megkomponálják egy kollekció anyagainak színeit, csak utána varrnak. Muszáj színben egymással összehangolniuk egy kollekció darabjait,  mert így kombinálhatóak egymással, az egységük harmóniát sugároz, és nem utolsó sorban ettől (is) válik eladhatóvá. Ez például itt egy korábbi Nanushka kollekció:

nanushka_2012-tel_osz

Nem használ sok színt, de megvan közöttük a kapcsolatot , és így szinte végtelen variációban hordhatók egymással az egyes darabok.

Ez pedig itt egy bőrrel dolgozó cég színterve az asztalról:

színtervek

Vissza a sálakhoz

Ugyanez érvényes az arc+sál/kendő kombinációkra.  A megfelelő szín összehangolja a látványt, és megjelenik ez a harmadik dimenzió, amely azt a bizonyos harmóniát, egységet, magabiztosságot sugározza.  Ezáltal válnak láthatóvá az előnyös vonások, egy arc finom és kedves részletei.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.