Amiért gyakran bolondnak néznek..

Rajzóráról mindenkinek megvan a hideg-meleg árnyalatok fogalma.. – legalábbis ezt hittem.

Lehet, hogy rossz szavakat használtam?

Ezért is volt, hogy bárkivel is beszélgettem a sálak kapcsán színekről, 10 mp-en belül bedobtam valamelyik kifejezést, amitől azonnal zavar állt be az éterbe. Csend és összeszűkült tekintetek követték ezt, és lassan én is elhalkultam.

Hideg színek

A hideg árnyalat nem hangzik jól, negatív a hangulata, és csak hosszú tűnődés után ugrik be, hogy itt a téli kékség, kemény fagy, szikrázó színekről lehet szó. Ezeket az árnyalatokat úgy lehet kikeverni, hogy megbolondítjuk őket egy kicsi kékkel, attól lesznek olyan erős hatással.

téli színek

… nem szavakat kellett volna használnom, hanem inkább a színeket helyette.

Minek kell a hideg-meleg cimke?

Fú, én egy csomó hasznát veszem, mióta ismerem ezt a “módszert”. Az egyik legjobb ezek közül a vásárlás. Egy boltban hatalmas a választék, és korábban mindig elvesztem a polcok között, még akkor is, ha pontosan tudtam, mit akarok venni. Amióta ezzel a hideg-meleg szemüveggel nézek a ruhákra, 50%-kal megkönnyítettem a dolgomat, mert vöröses hajú-rózsás bőrű ősz típusként kerülnöm kell a kékes (hideg) színeket. Egyszerűen leveszik az életet az arcomról, sápasztanak és kiemelnek minden előnytelen karikát és pici (..) ráncot. Úgyhogy a szemem már kerüli is az ilyen árnyalatokat.

Ajándék kiválasztása – sál, nyaklánc, blúz, miegymás

Anyukám kék szemű, szőkésbarna, neki sosem választanék cikláment, hollófeketét, citromsárgát. Szilvi barátnőm viszont Hófehérke arcú, ébenfekete hajú, neki baklövés volna egy rozsdabarna.

Ez a hideg-meleg dolog a semleges színeknél is működik, bár nehezebb meglátni. Ilyenkor az a trükk, hogy egymás mellé kell tenni őket, és kitűnik a különbség.

scarves shadows
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.