Sálak a divat világából

Elmerültem a nagy divatházak sálkínálatában, és bár azt gondolom, hogy annak ellenére, hogy ez számukra egy muszáj csinálni termékkategória, ennek a nyomát sem látni a színes selymeken. Sőt van, ahol nekem jobban bejönnek a kendők, sálak, mint maguk a ruhák.

Nagyon tetszik az egyes márkáknál, hogy a sálak, kendők ugyanolyan átgondolt, pontosan egymáshoz illeszkedő kollekciót alkotnak, mint a ruháik. Ezt valójában irtó nehéz elérni – nekem elhiheted.. – ezért tőlük érdemes tanulni.

Sál, kendő a Chanel-nél

Csupán 9 db sál és kendő, 3 x 3 db-os kollekció, 5 szín. Se nem túl sok, se nem túl kevés, pont jó, akár a híres kis fekete ruha. Tetszik, hogy vegyesen van benne az óriási Chanel logó/név, és a diszkrétebb, kevésbé méretes felirat. Még az is klassz, hogy bár méregdrága alapanyagokkal dolgoztak, mégsem olyan hivalkodó a selyem vagy a kasmír “ragyogása” a fotókon.

Chanel sál és kendő

forrás

A felső sor középsőjét választanám, ha valaki ilyen kérdéssel fordulna hozzám..

Cipő, táska, Prada

Kendőkért mentem, de őszintén szólva leragadtam a cipőknél. Van a polcon szandál, balerína, őrületesen magassarkú, és mind olyan futurisztikus jelenség.

Aztán rátaláltam arra, amit itt csak szerényen small accessories – nak hívnak, amelyben a könnyű selyemkendők is lapulnak.

Viszont egyátalán nem szerénykednek a látvánnyal, első pillantásra látszik, hogy a bőrárukhoz hasonlóan kifogástalan a minőség, a színek harmóniája és az összhang.

prada kendő

forrás

 Itt még arra is ügyeltek, hogy az egyes évszak típusok is elkülönüljenek (mint a Hermés – nél), nem is került 5 darabnál több a kollekcióba.

Marc Jacobs lazasága

Ez a márka úgy bújtatja el az eleganciáját a sálaiban is, mint a ruháiban. Az online bolt sál és kiegészítők polcán szinte ömlesztve vannak az esernyők, kulcstartók és a sálak/kendők. Valamiféle rendszer a színek alapján felfedezhető, de talán nem is volt az itt cél.

marc_jacobs_sal

Persze, találnék itt is jópár kedves darabot magamnak, maga a kollekció nehezen felismerhető. Az alapanyagok között van pamut, selyem, a forma is vegyes. Túlsúlyban vannak a printed material, vagyis a nyomott mintás sálak, kendők, de február lévén bőven akad kötött is.

Marc Jacobs sál

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.