Sálvariációk állásbörzére

Túl vagyunk pár filmes díjon, nyakunkon az Oscar, zajlanak a divathetek, de mi az, ami itt, minálunk, egy karnyújtásnyira veszi lassan a kezdetét?

Én sem tudtam róla, mert egyelőre a munkába (vissza)állás előtt vagyok, viszont Dolgozó mamitól kaptam a fülest, hogy lassan kezdődik!

JÖN az Állásbörze szezon!

Persze azonnal a sálak és kendők felől kezdtem el feldolgozni az infót, meg hát az öltözködés egy ilyen rendezvényen, amelyen egy megbeszélés majdhogynem felér az állásinterjú fontosságával, egyébként sem utolsó dolog.

Találtam is rögtön 5 olyan kendőkötős “rendellenességet”, amellyel jó eséllyel el lehet bukni az első benyomás plusz pontjait.

A túl nagy sál

Imádom a nagy sálakat, ráadásul óriási trend is, de  nem sok közük van a business vagy hivatalos megjelenéshez, szerintem itt nem kéne. A munkaadókat a legkisebb részlet is befolyásolhatja, jobb, ha az embert látják, és nem egy sálat helyette.

A nem jól viselt sál

forrás

Amikor rajtunk a világ szeme, fontos, hogy minden passzoljon. Ilyenkor megéri a jól bevált klisék alapján összeállítani a megjelenést, a kísérletezés kockázatos.

Állatmintás sálak

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/6f/fb/51/6ffb515747a2d3512b1ded0fb0c1368d.jpg

forrás

Sajnálom, de nem tudok felülemelkedni ezen. Az állatmintás sálak nekem egy kényes téma. Írtam már róla itt, azóta is gondolkodom, jól tettem-e. Sálként számomra az állatminta egy lebutított bunda, vagy nyakba való prém. Kifejezéstelen, de kétség kívül trendi és még mindig divatos. Nem hiszem, hogy munkamegbeszélésre való.

A sápasztó sál

DSC01452_1

Erről szólnak a sálaim. Ha nem az arc színéhez illő árnyalat pihen a nyakunkban, akkor egyrészt nem használjuk ki azt a lehetőséget, amit a színekkel elérhetnénk (akárcsak úgy, mint egy lakberendező), másrészt kényelmetlen helyzetbe kerülhetünk, ha felteszik a kérdést, hogy “minden rendben? olyan sápadtnak tűnik.” (látod, hogy a rózsaszín bőrömhöz milyen furán áll ez a zöld kendő?) Erről itt olvashatsz még többet.

Kopott sál

kopott szín

Tudom, nekem is van kedvencem, és ha nincs jobb ötletem, azonnal utána nyúlok. De egy fontos megbeszélésre soha nem venném fel, mert bár jól áll, szuper színei vannak, a használat már látszik rajta.

De tudod mit? Lehet ezt tök jól is csinálni!

Összegyűjtöttem 5 módját annak, hogy milyen megkötések biztosítanak önbizalomtól duzzadó, felkészült jelölt benyomását. Egy kalappal a kedves jelölteknek!

  salvariaciok_allasborzere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.