Családi kirándulás a Balatonnál

A helyszín ismét a Balaton, Tihany, a rév mellett kezdtünk, merthogy épp piac volt.
vitorlás

Engem simán ott lehet felejteni egy piacon (nem úgy, mint őt a képről), még gyerekekkel együtt is, mert remekül el tudom magam foglalni.

szomorú

Egymás után akár több 10x is képes vagyok körbe-körbe járni, minden új kanyarban találok egy új megcsodálni-valót, imádom ezt a modernkori kincskeresést. Erről már tavaly nyáron is meséltem, bár a mostani képek a hétvégén beköszönő hidegfront miatt sokkal fagyosabbak.

Átgázolva a lángosos, sültkolbászos, forraltboros pultokon, nyílegyenesen haladtam az ószeresek felé. Szeretem, ha hagynak bámészkodni, és mivel jól elvoltak, nem is zavartak meg benne, csak akkor csaptak le rám, amikor a lányok a két porcelánbabával kezdtek el foglalkozni.
baba

A kettőt együtt elvihettük volna 5e-ért, de végül hangos hüppögések közepette odébb álltunk.

Később felmentünk az apátsághoz, ahol megelőzve a turista-szezont, nyugodtan lehetett sétálgatni. Most a legszebb hely a Tihanyi Levendula bolt. Kívül belül bájos, és levendula-illatú.
levendula bolt
Innen már sietnünk kellett, mert minden óra 30perckor indul a rév, amit Julika következetesen kompesszornak hívott. A hajón kiléptünk pár percre az autóból, de az erősödő szél majd letépte a fejünket, úgyhogy egy tiszteletkört követően pucoltunk vissza a melegbe.

Szántód rév

Az utolsó állomás Siófok volt, ami kellemes csalódás lett. Leginkább emiatt a szépséges Víztorony miatt, aminek fellifteztünk a tetejére. A lányok a kültéri körsétát élvezték, meg a fel-le csigalépcsőt, meg persze, hogy az emberek olyan picik.
fenn

A párizsi Eiffel-toronyhoz hasonlóan itt is fel vannak írva a falra nagyvárosok nevei, és a távolság-irány, amerre találhatók. Az asztalokat helyettesítő képernyők – vagyis az élményközpont – épp nem működött, de a forgó padlót nagyon szerettük.
siófok víztorony

Még több kép itt, az albumban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.