HOME dekor

Gyöngyösi Ildi, a lakberendező

Én egy aKicsiházon nevelkedett sk. lakberendező vagyok, aki nehezen tart lépést bármilyen koncepcióval, de valahogy mégis alakul a dolog. Talán a színeknek köszönhetően.
HOME

Lakberendezési ötletek – aminek soha nem vagyunk híján

Nálunk soha nincs igazán berendezve a lakás, állandóan alakul, átalakul. Egy kicsit hozzáteszünk, egy kicsit megvariáljuk, mindig csak annyira, hogy épp elég legyen az újdonság egy időre. Aztán úgyis újraindul a folyamat.

Ez az üres fal egy nagy talány volt, rajta a kaputelefonnal, meg a kapcsolókkal.

DSC02879

A vakolat alatt rengeteg vezeték és kábelcsatorna fut, meg egyébként is a jövős-menős tér közepén van, egyszerűen nem lehetett “leterhelni”. Miközben persze polcokra, tárolóra mindig szükség van, de a portörlés, meg az apró tárgyak szem előtt tartása nem az én műfajom, úgyhogy jött a dekorálás ötlete.

A táblát egy lakberendezős blogban láttam, csak ott közvetlenül a falra készítették, nálunk ez két okból sem volt megoldható, egyiket lásd fent, a másik pedig a férjem megnyúlt arca volt, amikor a szögekről magyaráztam.

Aztán az egyik napsütéses délutánon nekivágtam.
HOME decor festés

Fal helyett egy darab fát kaptam, erre dolgoztam. Először lecsiszoltam, portalanítottam, majd lefestettem halványszürkére.
számolós

A betűket először papíron megterveztem, kiszámoltam hány centi szélesek és magasak legyenek, és milyen távol kerüljenek a szélektől, hogy szimmetrikus alkotás készüljön.

Ezután gombostűkkel (varróártalom..) kijelölgettem a sarokpontokat, a valódi szögeléshez férfikéz segítségét kértem.
szögelős

Amikor készen lett a szögsablon, jöttek a fonalak. Olyan színeket választottam, amelyek egyátalán nem harsányak, és passzolnak a nappaliba készített díszpárnák színeihez.

fonalak

Egy ponton megcsomóztam, aztán csak követtem a szögeket, és hamarosan kirajzolódott a HOME felirat.
helyére kerül

A végén két csavarral a falra került, és bár simán elbánnék a tiplivel, meg a vízmértékkel, a fal védelme volt az elsődleges, tehát ismét az erős (és dolgos) férfikezek kapták a feladatot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.