reggeli rutin

ezt nem látod a tévében (kivéve őt..), erről senki nem ír könyvet, ez személyes és mindenkinek más.

reggeli rutin

és ez az egyetlen, ami van nekem, mert szinte semmi mást nem tudok rutinból csinálni. legalább is hosszabb távon. mert nekem az nem megy, aztán ha valamit mégis muszáj úgy, mert azért itt a család, a gyerekek, akkor azt nagyon tudatosan kell, különben elhagyom a lépést, aminek a rutint kellene alkotnia, és akkor már inkább sehogy se csinálom, amit rutinból kellene. illetve inkább tök másképp, nehogy az előző elbénázott ismétlésének, és ne rutinnak tűnjön.

a reggeleimre akkor volnék igazán büszke, hogyha ki tudnám őket használni úgy,  ahogyan írók, költők, akik ezt a reggeli időszakot “áldozzák” arra, hogy dolgozzanak. friss az agy, gyorsan felpörögnek a kerekek, és akár 2-3 óra intenzív alkotást is lehetővé tesz számukra. ez igazán irigylésre méltó.

ma ki akartam próbálni, megelőzve a reggeli rutint, ezért 5 órára be is állítottam az ébresztést, de sajnos az lett, amire számítottam, csúnyán lenyomtam, és maradt a szokásos menet, alkotás lefújva.

reggeli rutin

a reggel nálam egyébként is kótyagos, kócos és a legkevésbé sem friss, viszont csendes és morcos. ilyenkor az idő (nálunk is) piszok gyorsan pereg, és számtalan fontos teendő van, aminek egyszerűen muszáj beleférnie ebbe a 45-60 percbe.

a legfontosabb, hogy semmi (és senki) ne maradjon otthon. ehhez van egy mátrix a fejemben, amit újra és újra futtatok, és ha 100%, akkor indulás. ehhez párszor vissza kell lépni (tolatni) a bezárt lakásba, de végzetes volna, ha bármi is kimaradna.

reggeli rutin

amit még szem előtt kell tartanom, az az idő. órára rápillantok, beklikkelem, folytatom. ahogy telik, úgy nő a feszültség: keresés, pakolás, adrenalin. engem egyébként is a határidő motivál a leginkább, anélkül fülem-farkam elengedem.

ha mindezek után nyugodtan, mosolyogva hagyom el a házat, az azt jelenti, hogy jól sikerült. sajnos ritka az ilyen, de ha akad, az nagy ajándék, és egész nap kitart.

te melyik csapatba tartozol?  mosolygósan ágyból kipattanó, vagy  egészen a kávéig vonszolod a durcás kedvedet? gyanús nekem, hogy a többség az utóbbiba.. ide kattints, itt írd meg!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.