pénteki visszapillantó #11

a hétvégén újra nekivágtunk a Balaton-felvidéknek, népes családi találkozóra érkeztünk.

annak ellenére, hogy alig 2 órás az út, a lányokkal nem volt könnyű, pedig lement a kocsiban egy Hannah Montana koncertfilm és egy MammaMia CD is, ám ezek csak átmenetileg oldották fel a kérdezősködést, amit minden anyuka és apuka úúgy szeret: mikor érünk mááár oda? vagy messze van még? vagy ott vagyunk már?

aztán ott lettünk, és lett nagy örömködés, meg evés-ivás, meg macskázás, amit imádnak, mert itthon pont az nincs. egyelőre.

ilyenkor persze a déli alvás sem kötelező, bár eddig minden évben kidőltek, most egészen 10 percet kellett menni autóval, hogy a kicsi megadja magát, és fél 5 után végre szusszanjon egyet.

mindez csak 45 perces pihenőt engedélyezett a kedves rokonságnak, a medencés program ezúttal vidám és villámgyors (és nyafogás-, kakaó-, és bújásmentes) ébredést hozott.

este pedig felmentünk a hegyre, ahol már tavaly is jártunk, és ekkorra már újra meg is éheztünk.

a hegyről látni a Balatont, és a Káli medence belső karéját is, a dombok körben hullámoznak, és bizony egészen a felhőkig érnek. és pontosan ott pillantottuk meg először, hogy eső közeledik, sárga és fehér villanások ijesztgettek bennünket, amiből aztán hol csak csepegés, hogy tetemes eső eredt, de ezt csak másnap, a késő éjjel egymás után hazaiszkoló rokonok elbeszéléséből tudtuk meg. mi megúsztuk, csak egy 10 perces holdfényes sétát kellett (rét, vadmálnás, szőlő, 30 fokos lejtővel, szandálban) legyűrnünk az autóig. néhány tüskeszúrással és karcolással meg is úsztuk.

és akkor jöjjenek  a képek
Balaton-felvidék
Balaton-felvidék
Balaton-felvidék
Balaton-felvidék
Balaton-felvidék
Balaton-felvidék

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.