tihanyi hétköznapok 2. rész

mintagyűjtemény újra? nem, ez egy teaház.

négyzetrács

tudod, hol van Sajkod? épphogy jelzi egy tábla Tihany után a part felé, és állítólag van egy jó strandja.

a történet ott kezdődik, hogy reggel óta szakad az eső, van egy 30nm-es apartmanban 2 energiától duzzadó, éjszakát átalvó 3 és 6 éves gyerek, akiknek nem pálya nyaralás címén lelazulni, könyvet olvasőni, finom kávéval kibámulni az esőbe.

kocsiba be, indulás. a Tihany táblánál vettük észre, hogy nem csak füred felé kanyarodhatunk, hanem az ellenkező irányba is, és amíg még volt internet, rátaláltunk erre a helyes kis horgásztanyára.

ennek a része a teázó, ami csak a hétvégén, akkor is 2 után nyit.

sajkod

az út a strand felett vezet felfelé az erdőben, végig a parton, olyan közel a vízhez, hogy ha a szembejövő nem ázott turista, vagy bringás, akkor a frász kerülget, ha félre kell állni.

teaház

alapban szállást lehet itt kivenni, ami ezen a valószínűtlenül üzemelő, és eldugott helyen maga lehet a paradicsom, de kiruccanni sem utolsó.

have a tee

rajtam kívül mindenki teát választott (én kávéztam..), amit egy helyes üvegkancsóban hoznak ki, amiben pár perc múlva le kell préselni a teafüvet. óriási teáscsészét kapunk hozzá, amiben gyorsan kihűl a tűzforró itóka, amit, ha jól emlékszem tejszínes karamell, erdei gyümölcsös és még valamilyen ízben kértünk.

kekszel

meséljek egy jóidős programról is?

Folly arborétum

van, akinek nem áll égnek a haja az arborétum-látogatás hallatán? első hallásra valóban nem elég vonzó, de ha elárulom, hogy van borkóstoló, gyerekpark, csúszópályával együtt, földbe ásott esőbeálló/madárles ház, és vadregényes pici útvonalak? így már jobban hangzik, ugye? ez a Folly arborétum, és mostanában már borászat is. ha jól emlékszem, ezt a finomságot kortyolgattam.

Folly arborétum

Folly arborétum

Balatonfüreden többször is jártunk, és többször is elmentünk e mellett a szép házikó mellett, aztán egyik nap teljesen önkéntelenül besétáltunk. igen, gyerekekkel, mert ez az író bácsi háza.

Jókai emlékház

Jókai emlékház

Jókai emlékház

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.