Kötött sál, második évad

Tavaly is nekifutottam a téli sálaknak, és azt hittem, hogy leegyszerűsítettem a dolgomat azzal, hogy nyakmelegítőt választottam, de persze a végén kiderült, hogy a gyapjú és a színes bélés még csak hagyján, de a merevítés, az oldalragasztás és a gomblyukvarrás ismeretlen vízekre vitt.

Azért a végén megbirkóztam a feladattal, és nagyon boldog voltam, hogy ilyen színes sálakat sikerült készítenem.

Kötött sál

Idén jóval korábban nekikezdtem a feladatnak, és az alap ezúttal a körsál volt, ami az év első felében teljesen levett a lábamról, az egyszerű megkötésével és a kényelmes viselésével. És ezúttal segítségem is volt, mert ezek a kötött sálak gépi kötéssel készültek.

szürke kötött körsál

A legjobb része a projeknek a fonalak kiválasztása volt.

Az első sokk után, amit a végtelen választék okozott, alig tértem magamhoz, majd igyekeztem leszűkíteni 3-4 árnyalatra. Figyelembe kellett vennem, hogy ezeket elsősorban télikabátokhoz fogjátok választani, vagyis valamelyest univerzális színek kellenek, ugyanakkor az általános szürke-fekete-barna télikabát színvilág (nézz meg egy kasszasorban várakozó tömeg uralkodó kabát színeit, az egy egész jó kivonat) mégiscsak színes kiegészítőkért kiált.

kötött körsál sál kötött sál

Ebben az esetben nehezen tudtam figyelembe venni az arctípus kategóriákat, amit a többi sálnál annyira szeretek végigondolni, de azért a végén 4 színt sikerült kiválasztani.

Ez a szürke pont félúton van a fekete és a fehér között, a bordó neve hivatalosan áfonya, ami a legélénkebb az összes közül. A kék színt farmerkékként választottam, a sárga pedig egy finom, világos mustársárga árnyalat.

sárga kötött sál

A mérete az eredeti körsálakéhoz képes egy kicsit eltérő, amit az anyag struktúrája miatt módosítani kellette, mert még a sokadik próba után sem volt megfelelő. Mivel a kötött anyag vastagabb, és jobb a tartása is, ezért keskenyebb lett, és valamivel hosszabb. Pont annyira, hogy könnyen lehessen benne forgolódni, ne álljon szorosan a nyakban, de ha süvít a téli szél, és az arcomba vágja a havat, biztosan megvédjen.

Miközben ezen agyaltam, eszembe jutottak a téli, ajándékvásárlós utak, ahogy az utcán caplatok, és ki-be járkálok az üzletekbe, vagy egy plázában menetelek. Ezek rendre úgy végződtek, hogy gőzölgött a fejem, és izzadtan menekültem a boltból, vagy hónom alatt a kabáttal/sapkával/sállal ácsorogtam.

Innen jött az ötlet, hogy könnyű anyagot, és laza kötésű mintát kell választanom, ezért lett ez az akril alapú cashmilon, aminek ráadásul szuper a tartása is.

A kötött körsálakat november 4-től megtalálod a webshop-ban, az ára 3500 forint lesz, és, ha még nem lőtted el a 15%-os feliratkozós kuponodat, akkor azt ezúttal megteheted, például itt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Kötött sál, második évad

  1. Szilia says:

    Nagyon jól néznek ki, de akkor melyik színtípushoz is illenek ezek a sálak? Mert a szürke és a kék nagyon jól néz ki a nyár típuson, a sárga talán a tavaszon?, illetve hogy is van ez?

  2. Szigorúan véve mind a 4 árnyalat nyári színtípus, mert nem tiszta színek. Szerintem a színtípus kategória egy útmutató rendszer, inkább segítség, és nem “szabály” a választáshoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.