ékszertartó doboz helyett: sáltartó akasztó

Megrögzött IKEA rajongó vagyok: ha bútor, akkor elő az ikea katalógust. De van egy sötét oldalam is, árgus szemekkel figyelem a kihajított apróságokat, némelyikük kincset ér a számomra. És  ki ne szeretné azokat a tárgyakat, amelyeknek kedves története is van.

Balatonkenese, nyár, üdülő. Így kezdődik a sáltartóm története…

 

..amiből ez a szépség lett a végén.

DSC07448

 

Balatonkenesén vagy egy üdülőtelep, aminek a hangulata olyan, mintha visszaugranánk az időben a boldog 70-es, 80-as évtizedekbe. Egy igazi paradicsom, ahol minden eredeti szépségében ragyog, és egy finom kávé nem kerül többe 130 forintnál.

Ide szoktunk ellátogatni nyaranta, és itt találtam ezt az akasztót. Ki volt téve az öltözők mellé, egy másik társával együtt, és igazán vacakul festettek.

DSC06655

 

Ha rajtam múlik, mindkettő velünk jön, de a férjem ezt az egyet is alig engedte betenni az autóba, úgyhogy annyit tudtam tenni, hogy kiskéssel lecsavaroztam a másikról a kampókat, a deszkájáról pedig szomorúan lemondtam.

DSC06654

 

Maga a fa egyébként az akasztókkal együtt le volt meszelve, de vagy 4-5 rétegben, a fallal együtt kapta gondolom az éves festések során.

Miután hazahoztam, az első dolgom az volt, hogy letisztítottam. Ezt először szárazon próbáltam, de miután majd belefulladtam a porba, vizesre váltottam, és így azért egészségesebb lett az eredmény.

DSC07270

 

A fa hamar megszáradt, és a felületén lévő lyukakat és sérüléseket fapasztával lekentem, és így is hagytam pár napot szikkadni. Eközben leszedtem az akasztóit, megtisztítottam ezeket is a festéktől, és ecettel átcsiszoltam.

DSC07274

 

Végül lecsiszoltam a deszkát, csodás sima lett a felszíne, és fehér festékkel lefestettem.

DSC07275

 

Sajnos nem használtam alapozót, ezért meggyűlt a bajom a festékkel, de időközben szivacsos hengerre váltottam, és pár réteg után egész szépen lefedte a deszkát.

DSC07278

 

Száradás után visszacsavaroztuk az akasztókat – egyet vennem kellett, ez a bal oldali, fényes darab – és felfúrtuk a dolgozószoba egyik falára. Azóta itt van velünk, a család és a sálaim legnagyobb örömére.

 

DSC07491

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.