Felelősségem teljes tudatában szétvágtam az új télikabátomat

Ez volt talán a kisebbik nagylépésem az ügyben: a másik az lett volna, ha magam varrom meg. Olyan hosszú hónapok óta kerestem már új télikabátot, hogy kezdtem feladni a reményt, hogy valaha is ráakadok.

Már ott tartottam, hogy leszólítottam embereket, akiknek tetszett a kabátja, és megkérdeztem hol vette.. Volt, hogy ilyet egy sötét mélygarázsban csináltam, jól meglepve vele egy fiatal hölgyet.

szövetkabát

Sajnos ezzel sem jutottam előbbre, és a steppelt fazont, amivel a boltok 90%-a van tele, már az elején kilőttem, a véletlenre bíztam a dolgot, ami nem is késett a segítségemre jönni.

Az új kabátomat a karácsonyi őrületben, 23-án vettem meg, tilosban, több mint 500 méterre az áruháztól parkolva, miután előző nap (szintén őrületben) 1 órán keresztül próbálgattam. És ez mind pontosan rám vall.

A sok próbálgatásnak az árán kívül egy másik oka is volt, mert a kabát 44-es méretű, ehhez pedig kizárólag a vállaim passzoltak, mellben és derékban elállt. Mindenesetre begyűjtöttem egy varrónő véleményét, aki megnyugtatott, hogy a varrások mentén az alakomra lehet igazítani.

Megvettem, aztán felakasztottam a gardróbban, és ott lógta végig az ünnepeket. Miután visszatértünk a családi túráról, már megvolt a gondolat, hogy veszem a bátorságot, és magam fogom átalakítani. Ehhez átnéztem a függőleges varrásait, és találtam kettőt elöl és kettők hátul, ezeken végeztem el a szűkítést.

szövetkabát

A tükör előtt, magamon betűztem azokat a helyeket, ahol bővebb volt a kabát, majd nekiláttam a szabdalásnak. Ehhez a bélést egy varrás mentén felbontottam, ezen keresztül hozzáfértem minden területhez. A kívülről megtűzött távolságokat gombostűvel “átmásoltam” belülre, és fentről lefelé végigtűztem, majd férceltem a szűkítő varrásokat.

szövetkabát

Minden tűzés és fércelés között próbáltam, a végső, varrógépes varrás előtt két tükörrel is, vezetést imitálva is, stb.

Még hátravan az új vonalak levasalása, és a régi varrások kivágása – nem merem rávenni magam, mi van, ha mondjuk meghízom, és vissza kell fejteni a régi varrásvonalra?

A hét végére legkésőbb meg kell csinálnom, de még húzom az időt.

Te már hajtottál végre hasonló “bátor tettet”?

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.