Hogy megy neked a hétköznap?

Többnyire a hétköznapjaimról írok, mert szeretem, hogy keretet adnak a tennivalóimnak, de van, hogy ezt mókuskeréknek érzem, máskor pedig nyugodtan fogadom a kiszámíthatóságát.

3 ways of 1 scarf

 

De miért is kéne egy kalap alá venni ezt az 5 napot, gyakran csak a munkával, problémákkal azonosítva őket? Egyrészt életünk idejének döntő részét uralják, másrészt meg rutin, vagy mókuskerék, garantáltan nincs két egyforma nap egy héten.

Az én menetrendem általában a következő:
Hétfő: zűrös. Már előző este dübörög az agyam, hogy mit kell holnap elintézni, és még látom egyben az egész hetet. Olyan, mint a medence széléről visszaszámolni a fejest. De aztán délben már az a jó (vagy épp borzasztó), hogy fel sem néztem, és már dél van, és a délután is hasonlóan villám tempót diktál.
Kedd: van terv, jó esetben lista. A meló beprogramozva, az egyéb tennivalók (ügyint., nyitvatartás, hivatal, bevásárlás stb.) is csak végrehajtásra várnak.
Szerda: ez azokra a dolgokra végső végrehajtási határidő, amelyek a “nemszeretemek”. Ilyenkor már nincs tovább halogatás, ezeket is le kell tudni. A hét közepe minden értelemben egy holtpont, mintha hegyet másznék, és ma csúcstámadást kellene indítanom.
Csütörtök: ez a jaj, csak még ezt meg tudjam oldani a héten nap. Sprint, vagy gyerünk csajok, húzzuk meg típusú feszkó az egész.
Péntek: már a nap is másként kel fel reggel. Szinte minden porcikám tudja, hogy itt az utolsó nap, amit “le kell húzni”. Lesznek benne olyanok, amiket szívesen, lelkesen teszek majd meg, de minden feladatom végén ott figyel már a pont.
Ennyi. Persze tényleg csak nagy átlagban ilyen, itt nem szerepel benne feszítő határidő, krízis, extra dőzs vagy extra meló.
Van viszont majd mindegyik napon velem néhány kiegészítő, személyes részlet, többnyire sál.
Sál szempontból szerencsére majd mindegy, hogy milyen napot kell “megcsinálnom”, ezek olyanok, hogy jól tudom velük variálni a ruháimat, nem az van, hogy egyet csak egy felsőhöz, vagy színvariációhoz használok.
Ennek megfelelően mindig elöl vannak a lakásban, jellemző lelőhelyük az előszoba másfél méteres körzete, de hivatalosan a gardróbban, akasztón sorakoznak, hogy reggel könnyű dolgom legyen velük az öltözködésben.
Mondjuk egy rohanós reggel. Mert melyik nem olyan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.