tesztelős

Gyöngyösi IldikóEz a hétvégi, gondtalan arcom, ami szinte alig hasonlít a hétköznapi, irodai dolgozó arcomhoz, és ez meglepő, mert mindkettő én vagyok. De egyben természetes is, jó sok rétegből vagyunk összegyúrva, mást hoz ki belőlünk egy gondtalannak ígérkező szombat este, és mást egy hétfő reggel.

Egy tesztből kijött, hogy nem vagyok egy tipikus megvalósító személyiség, viszont bármikor készen állok egy jó vitára, ami próbára teszi a képességeimet. Ezt eddig valahogy a következőképpen gondoltam magamról: előfordul, hogy nem olvasom el egy-egy könyv végét, mert nem érdekel, és tudom, hogy nem szerethet mindenki.

Van egy csomó pici életfilozófiája az embereknek: ezek azok, amit baráti körben, meg ebédnél mondogatunk egymásnak magunkról, vagy lefekvés előtt gondolunk rá. És van a valóság, ami olyan ezekhez a kis igazságokhoz képest, mint egy nehéz, sötétbordó színű, bársony színházi függöny, egy vaskos háttér, ami adott. Olyan, mint az időjárás, muszáj figyelembe venni, de nagyon nem tudsz mit kezdeni vele, van.

Nekem a kicsi sztorikban például mindig benne van, hogy keresem a jó dolgokat, amelyek mentén jól érezem magam, és még másoknak is hajlamos vagyok az orrára koppintani, ha hülye negatív dolgok szajkózásával lehúzza magát. Ezt a nagy függönyt meg mindig is sejtettem, hogy milyen, de ez a teszt azért most jól orrbavágott.
Persze, lehet mondani, hogy 16 profilba nem lehet mindenkit belegyömöszölni, meg ezek bugyuta kérdések, és most akkor ezt így hogy? De valószínűleg pont azért hagyott ilyen nyomot bennem a tanulmányozása, mert magamra illőnek találtam bizonyos kliséket, amiket a teszt állít, és bármennyi pozitív (valószínűlegy egyenlő mennyiségű negatív/pozitív) állítás szerepel benne, szinte csak a negatívok csengnek bennem már vagy 24 órája.

Hogy mit kezdek mindezzel?
Talán semmit, talán csak jó tudni. Vagy, ha visszalépek az időjárásos hasonlathoz, és mondjuk tudom, hogy esni fog, akkor viszek magammal esernyőt. Van mire számítanom magammal kapcsolatban, hamarabb helyére kerülnek a dolgok idebenn, mert van ez a féle definíciója is az énemnek, ami az ijesztő volta ellenére mégiscsak biztonságos menedéket kínál.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.