Rólam

Gyöngyösi IldikóKevés egyszerűbb dolog van ma annál, mint beszerezni egy új ruhadarabot: szinte
pillanatok alatt megkaphatod, amire vágysz, ami szuper, de két dolog azért
szerintem elgondolkodtató.

Érdekes paradoxon, hogy miközben a női magazinok tele vannak a fast fashion üzletek kínálatával, ugyanezekben a magazinokban kapunk híreket arról is, hogy ezek a cégek milyen módon ellenségei a fenntartható divatiparnak, vagy járulnak hozzá a túlzott  fogyasztás okozta környezeti következményekhez.

És a kettős játszma bent a boltban is zajlik, léteznek már a tudatos/öko/bio
termékek, amelyek kezelik a fenti kétségeinket,(valamivel magasabb áron) és elvileg
választási lehetőséget kínálnak, de nem gondolom, hogy bármelyiket is nyugodt
szívvel tudom vállalni, inkább kiborít a helyzet, mert szeretek vásárolni.

És tényleg nincs egyszerűbb, mint besétálni és csak vásárolni, de – és ez a második gondom – sok a felesleges cucc. Évek óta hatalmas kupacokat szedek elő a szekrényből, olyan ruhákat, amelyeket megvettem, de alig hordtam, és ez már csakis az én saram.

Ez a két téma viaskodik bennem, ha ruhavásárlásról van szó, miközben szeretnék olyan dolgokat választani, amelyeket több  variációban lehet viselni, nem mennek ki a divatból, és nem pénzkidobás, hanem inkább egy-egy apró befektetés.

Szerintem csakis a kreatív út a megoldás, új ötletek és variációk, nap, mint nap.

Ráadásul ez kihívás is egyben, gondolj bele: állsz reggel a szekrényed előtt, a legtöbb ruhadarab már többször volt rajtad, hogyan tudsz ma reggel mégis valami újat alkotni? Vagy ugyanez a dilemma egy üzletben: melyik felsőt válaszd? Mihez fogod majd felvenni? Passzol-e színben valami meglévőhöz a szekrényedben?

A Sálszalon is e gondolatok szerint működik, itt olyan kiegészítőket találsz,amelyek kényelmesek és könnyen variálhatók, szinte instant módon alkalmazkodnak a divat változásaihoz, csak rajtad áll, mit hozol ki belőle.

Magamról

A nevem Gyöngyösi Ildikó, egy irodában dolgozom: egy íróasztal és a számítógépem a birodalmam, és a munkatársaim, akik körülvesznek. Tulajdonképpen ez utóbbi a legjobb része az egésznek:  egy mini társadalom annak minden örömteli, keserves, de a legtöbbször mégis vicces pillanataival. Olyan buborék ez, amely csak a falakon belül él, és szerencsés, aki megtalálja benne a helyét őszintén, nyitott szívvel. Én most az vagyok.